"Body as Medium" iki aşamadan oluşan bir yayın projesidir. İlk aşamada, proje çıktılarını bir kitapçık halinde okullara, kütüphanelere ve müzelere ulaştırmayı ve yeni sanatçılara görünürlük kazandırmayı amaçlar. İkinci aşamada ise, deneysel bir yayın formatı geliştirmeyi planlar; kabul edilen eser ve teorik yazıları taşınabilir bir sergi haline getirerek, eserlerin sergilenme biçimleri ve sergi mekanları üzerine düşünmeyi hedefler. Ortaya çıkan bu taşınabilir format, farklı mekanlarda sergilenmek üzere tasarlanır. Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi son sınıf öğrencileri tarafından başlatılan bu proje, yeni sanatçılar ve teorisyenler ile geniş kitleler arasında bir köprü kurmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, birden fazla edisyon üreterek genç sanatçıların erişim sınırlarını genişletmeyi ve sanatı daha fazla insana ulaştırmayı hedeflemektedir.
Bu proje, çalışmalarında aşağıdaki tema ve benzeri çerçevede sorulara odaklanan yeni sanatçılar, yeni akademisyenler, teorisyenler ve sanat öğrencilerinden başvurular kabul etmektedir:
- Teknoloji, insan bedenine dair algımızı nasıl değiştirebilir?
- Teknoloji, bedenin geleneksel güzellik, form veya işlev kavramlarına hangi yönlerden meydan okuyabilir?
- Teknoloji, insan bedeninin daha önce erişemediği his ve duyguları algılamamıza olanak tanıyabilir mi?
Görsel sanatlar, kuramsal metinler,
tasarım çalışmaları
, XR ve video gibi dijital formatlar dahil olmak üzere geniş bir yelpazede katkıları teşvik ediyoruz. Bu sayede, teknolojinin insan bedeni üzerindeki etkilerini disiplinlerarası bir yaklaşımla ve çeşitlilik içinde keşfetmeyi amaçlıyoruz.
Bu girişim aracılığıyla, yeni sanatçıları desteklemeyi ve geniş bir kitleye düşündürücü sanat eserleri sunmayı hedefliyoruz. Sanat dünyasında yenilik ve diyaloğu teşvik ederek sanatın nasıl yaratıldığı, dağıtıldığı ve deneyimlendiğini yeniden şekillendiriyoruz.
Başvuru veya katılım için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.